Zwitserse uiensoep
Voor 4 personen
Ingrediënten:
1 el olijfolie
400 g uien, in halve ringen gesneden
1,25 l groentebouillon of kippenbouillon
1 kruidentuiltje (peterselie, laurier en tijm samengebonden)
1 mespuntje nootmuskaat, gemalen
2 sneetjes toast, in repen gesneden
1 tl boter
100 gram Le Gruyère AOP, geraspt
zout, peper
1. Verhit de olijfolie in een pot. Bak de uien gedurende 2 minuten aan.
2. Voeg bouillon, kruidentuiltje, zout en peper toe. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook
15 minuten afgedekt op laag vuur. Verwijder het kruidentuiltje. Voeg de nootmuskaat toe. Breng
desgewenst verder op smaak. Houd warm. Verwarm de grill. Beboter de toastreepjes. Bestrooi
met Le Gruyere AOP. Gratineer een paar minuten onder de grill.
3. Verdeel de soep in kommen. Garneer met gegratineerde toast en Gruyère .
Eet smakelijk!