Er is weer graskaas!!

Graskaas

Bij de eerste lentekriebels, komt er weer vraag naar graskaas. Graskaas is gemaakt van melk van koeien, die in de weide grazen. Het nieuwe gras is rijker in smaak en aan voedingswaarde en dit proef je terug in de kaas.

Als het weer en de kwaliteit van het weiland  het toelaten, worden de koeien na de winter weer naar buiten gelaten.  Dan heb je uiteraard nog niet direct kaas. Van melk naar graskaas duurt minimaal vier weken.

In het algemeen geldt dat kaas van melk van weidekoeien gezonder is dan kaas van melk van koeien die op stal blijven. Weidemelk bevat meer onverzadigde vetten. Ook de hoeveelheid geconjugeerde linolzuur (CLA) is hoger in weidemelk. CLA werkt cholesterolverlagend, remt de groei van vetcellen en bevordert de vorming van spiercellen. Graskaas bevat bovendien extra bètacaroteen, dat in het lichaam omgezet wordt in vitamine A.