Zwitserse kaaskoekjes Vacherin Fribourgeois

Ingredienten voor ongeveer 20 koekjes:

150 g bloem
150 g boter, op kamertemperatuur
1 ei, losgeklopt
¼ tl piri piri (pilipili) in vlokken
1 mespunt cayennepeper
1 tl tijm en rozemarijn
150 g Vacherin Fribourgeois AOP, geraspt
(zout, )peper

1. Verwerk in de keukenmachine de bloem, de boter, het ei, de piri piri (pilipili) in vlokken, de
cayenneper, de tijm, de rozemarijn, (zout en) peper tot een glad deeg. Voeg de kaas toe en
mix opnieuw. Breng het deeg over naar een werkblad en vorm het tot een bol. Zet koel
gedurende 1 uur.

2. Verwarm de oven voor tot 170 °C. Plaats het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol uit tot
een dikte van 5 mm. Maak met een uitsteekvorm ronde koekjes van 3 à 4 cm. Plaats ze op
een met bakpapier beklede bakplaat.

3. Bak gedurende 15 minuten in het midden van de oven. Laat op een bakrek afkoelen