Tartiflette met Limburger

Tartiflette is winters een Frans streekgerecht. Wij maken er een Nederlandse variant van met de Limburger.  Die maakt het wel wat pittiger, dus voor echte kaasfans!

Ingrediënten:

700 g panklare aardappelschijfjes

2 dl slagroom

2 sjalotjes

1 teentje knoflook

beetje boter om in te vetten

versgemalen peper

beetje zout

1 hele Herve du Vieux Moulin (of een andere Limburger)

2 el gehakte peterselie

beetje witte  droge wijn

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden. Fruit de sjalotjes met de knoflook in een beetje boter. Giet er vervolgens de wijn bij en een beetje peper en zout.  Voeg de room toe.

Leg de aardappelschijfjes in een ovenschotel. En snijdt de Limburger, zonder de korst, in kleine blokjes en strooi die over de aardappels.

Giet nu het roommengsel over de schotel en verwarm het geheel een half uur in de oven. En eet smakelijk!

Wil je het iets minder heftig, gebruik dan bijvoorbeeld le Petit Doruvael. Die komt ook uit Nederland en smelt mooi.

Eet er iets fris bij zoals een groene salade.