Plaattaart met Ricotta en fruit

Deze Plaattaart is heerlijk fris en zoet en heel makkelijk te maken.

Je kunt er allerlei soorten fruit voor gebruiken. Natuurlijk ligt het voor de hand om fruit van het seizoen te nemen.

ingrediënten:

200 g boter, op kamertemperatuur
300 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
6 eieren
500 g ricotta
350 g bloem, gezeefd
20 g bakpoeder
rasp van 2 (bio)citroenen
3 el tijmblaadjes
700 gram fruit naar keuze
125 g poedersuiker + extra voor erover
bakpapier

Verwarm de oven voor op 180ºC. Gebruik een bakplaat met een opstaande rand. Leg op een bakplaat een lang vel bakpapier.

Klop in de keukenmachine of met de mixer de boter, suiker en vanillesuiker romig. Klop één voor één de eieren en vervolgens de ricotta erdoor. Zeef dan de bloem met het bakpoeder boven de kom en schep alles door elkaar de met 2 theelepels tijmblaadjes en de citroenrasp tot een dik, glad beslag. Schenk het beslag gelijkmatig uit over de plaat. Verdeel de partjes fruit erover en druk ze licht in het beslag.

Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in ± 30 min. goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur. Roer in een kom de poedersuiker met 2 eetlepels water tot een glad en dik vloeibaar glazuur. Laat het glazuur boven de cake van een vork lopen zodat mooie strepen ontstaan. Strooi de rest van de tijmblaadjes erover als het glazuur nog nat is. Laat het glazuur drogen. Bestrooi de plaattaart vlak voor serveren met poedersuiker en snijd hem in smalle repen.