Pesto alla Kaaslokaal

Het recept van de pesto van Genua is vastgelegd in een  consortium.

Onze variant is iets anders. Wij gebruiken namelijk iets meer kaas en wij hebben geen geduld voor een vijzel….Wij gebruiken de keukenmachine.

Ingrediënten:

100 gram basilicum (alleen de blaadjes! )

1 teen knoflook

150 ml extra vergine olijfolie

30  gram pijnboompitten

75 gram Pecorino Romano (geraspt)

75 gram Parmigiano Reggiano (geraspt)

klein beetje zout en peper

Rooster de pijnboompitjes in een pan zonder olie. Doe de blaadjes samen met de olijfolie in de keukenmachine. Voeg als de basilicumblaadjes helemaal fijn zijn, het gepelde knoflookteentje bij. Voeg dan de kaas toe. 

Voeg de geroosterde pijnboompitjes helemaal aan het eind toe en maal nog maar heel even. Voeg dan naar smaak de peper en zout toe en de rest van de olijfolie.