Omelettaartjes met Comté AOP en rode ui-chutney
INGREDIËNTEN:
• 6 dunne plakken Comté
• 2 zoete uien
• 6 eieren
• 1 bosje kervel
• extra vierge olijfolie
• zout en peper
chutney
• 2 rode uien, fijngesneden
• 2 theelepels bruine basterdsuiker
• 2 eetlepels balsamico-azijn
• 2 eetlepels olijfolie
• 40 gram rozijnen
BEREIDEN
Chutney
Fruit de uien in wat olijfolie op een laag vuur in 15 minuten zacht.
Voeg de basterdsuiker en balsamico-azijn toe en laat het mengsel 10 minuten zachtjes inkoken tot het vocht verdampt is. Voeg de rozijnen toe en roer ze er door.. Haal de pan van het vuur en laat de chutney afkoelen. Breng het op smaak met zout en peper.
1 De uien schillen en snij ze in fijne plakjes.
2 De eieren opkloppen tot een omelet, peper en zout toevoegen.
De blaadjes van de kervel plukken.
3 Stoof de uien met wat olijfolie op een zacht vuurtje. Voeg de kervel toe en dan 1/3 van de eieren, zet het vuur hoger. Wanneer de omelet gaar is op een bord doen en herhaal dit nog tweemaal.
4 Leg op een omelet 3 plakken Comté. Doe er de tweede omelet bovenop, dan opnieuw Comté en vervolgens de derde omelet. Snij de taart in dobbelsteentjes van 2 cm en steek een prikker door het midden.
Bereidingstijd: 45 minuten