Herfst Kaasfondue

Gruyère de Savoie is een dikke bergkaas gemaakt met melk van vorig jaar zomer. Het zuivel is compact, de smaak kruidig en fris. Een perfecte kaasfondue kaas, maar ook heerlijk om zo te eten.

Voor 2 personen

Ingrediënten:

15 gr eekhoorntjesbrood

2 dl droge witte wijn

1 teentje knoflook

400 gr gemalen Gruyere de Savoie

Week de gedroogde eekhoorntjesbrood  een uur in een glas witte wijn. Schep ze uit de wijn en snijd ze in stukjes. Wrijf  de binnenkant  van een caquelon in met een half teentje knoflook om de pan te ‘parfumeren’. Giet de wijn (dus ook uit het glas) in de caquelon en voeg de eekhoorntjesbrood toe.

Breng de wijn aan de kook en wanneer er belletjes ontstaan, voeg dan beetje bij beetje en al roerend de kaas toe.

Blijf roeren tot de kaas gesmolten is en er een licht gebonden massa ontstaat.

Als de massa niet goed bindt, kun je een papje van maizena en wijn maken en dit erdoor roeren.   Vervolgens  het vuur nog iets verhogen en blijven roeren tot je een mooie homogene fondue hebt.

Eet smakelijk!