Groene asperges met Feta en pistachenootjes

ingredienten voor 4 personen:
1 kilo asperges scheutje olijfolie
1 kopje gepelde geroosterde pistachenootjes
1  theelepel zeezout
200 gram verkruimelde feta
2 eetlepels gehakte platte peterselie
Voor de dressing:
scheutje olijfolie 1 eetlepel
beetje verse citroensap
1 eetlepel rode wijnazijn
1 eetlepel honing
snufje zeezout
klein beetje zwarte peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spoel de asperges af en dep de asperges droog. Leg de asperges op een bakplaat. Bak de asperges ongeveer 5 minuten om ze te drogen.
Haal ze uit de oven en besprenkel met olijfolie.
Maal de pistachenoten in een keukenmachine of snijd ze in kleine stukjes met een mes. Doe dit in een schaaltje en voeg een theelepel zeezout toe en meng het geheel. Lepel het pistache mengsel over de asperges.
Schuif de plaat  10 tot 15 minuten in de oven, tot ze gaar zijn door. Haal ze uit de oven en laat ze iets afkoelen. Maak de vinaigrette door de olie, azijn etc te mengen. Besprenkel de geroosterde asperges hiermee net voor het opdienen. Voeg de feta en peterselie toe en serveer het geheel warm of op kamertemperatuur.