Feta op de barbecue

Met warm weer  is feta erg populair voor in de salade.

De kaas is echter ook heel geschikt voor op de barbecue!

Sinds juli 2002 heeft deze kaas een Beschermde Oorsprongsbenaming. Alleen kaas die op traditionele wijze geproduceerd wordt in bepaalde delen van Griekenland en die gemaakt wordt van schapenmelk of een mengsel van schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk uit hetzelfde gebied mag de naam “feta” dragen.

Voor 4 personen

Ingredienten:

rol aluminiumfolie

4 schijven feta van ongeveer 100 gram

8 schijfjes tomaat

4 schijfjes rode ui

klein bosje verse munt,tijm en rozemarijn fijn geknipt

lepeltje citroensap

beetje zwarte peper

beetje olijfolie

 

Bereidingswijze

Leg de feta in het midden van de aluminiumfolie. Leg op iedere fetaschijf, 2 schijfjes tomaat en een schijf ui. Meng de olie met de verse kruiden, citroensap en maal er een beetje zwarte peper over. Maak er pakketjes van en leg ze op de barbecue. Laat ze hier ongeveer 10 minuten liggen en eet de warme kaas lekker met vlees of bij de salade.