Vanaf 1 juni is er weer graskaas!
Graskaas wordt gemaakt in de lente, wanneer de koeien voor het eerst de wei weer ingaan. Liefhebbers kijken elk jaar uit naar dit moment. Want deze kaas heeft een heerlijke, volle en romige smaak door het jonge, verse en frisse voorjaarsgras, dat zachtere melkvetten bevat. Bovendien heeft het allereerste voorjaarsgras meer voedingsstoffen en vitaminen in zich. Dat maakt graskaas smeuïger en zachter dan jonge kaas in de rest van het jaar. Bijkomend voordeel: graskaas is minder vet dan normale kaas. Het bevat zelfs meer bestanddelen die de vetverbranding bevorderen dan andere kaas. Graskaas is dus nog gezond ook!
Het is bovendien een jonge kaas, met een rijpingstijd van vier tot zes weken. Het kan maar een aantal weken in het voorjaar gemaakt worden, waardoor het als een échte delicatesse gezien wordt. Een ‘beaujolais primeur’ onder de kazen.
Bronvermelding en meer info: https://www.echtegraskaas.nl/