Remeker
Remeker is een bijzondere biologische kaas gemaakte van rauwe Jerseymelk.
De kaas wordt volgens Gouds recept gemaakt.
De bijzondere smaak zit `m niet zozeer in het recept, maar in de natuurlijke werkwijze in alle onderdelen van de keten (bodem, gras, koe, melk, kaas). De kern van ketenmanagement is te zien dat alles al verbonden is.
Er wordt weinig zout aan de kaas toegevoegd; de kaas blijft immers minder dan twee dagen in een pekelbad van zeezout. Door kort te pekelen, wordt de smaakbeleving versterkt naarmate de kaas ouder wordt.
De melk van Jerseys bevat een breed palet aan mineralen en is daardoor geschikt voor een korte pekeltijd. Zelfs als je de extra mineralen uit Jerseymelk meerekent, bevat de kaas nog steeds extra weinig zout. Het zoutpercentage is 1,8% in de droge stof.
De Remeker pril en rijp hebben een natuurlijke korst die tijdens het rijpen in hun eigen pakhuis ingesmeerd wordt met Ghee (geklaarde boter). Dit geeft de kaas nog meer karakter.