Pecorino Riserva del Fondatore

Pecorino is een verzamelnaam voor alle Italiaanse schapenkazen. De herkomst, bereidingswijze, rijpingsperiode is echter bij elke Pecorino verschillend.

Deze Pecorino wordt gemaak in het middeleeuwse dorp Roccalbegna, waar de schapen lopen op de hellingen van de Monte Amiata. Het ruige land is ook het decor voor monumenten, zoals het Fort Aldobrandesca. Het gebied ligt in de provincie Grosseto in Toscane en ligt ten zuiden van Florence.

Dankzij de professionaliteit van Angela Fiorini, de dochter van de oprichter, en haar man Simone Sargentoni, heeft het bedrijf een enorme modernisering doorgemaakt.

Deze Pecorino is opgedragen aan de oprichter van het bedrijf. (Fondatore betekent oprichter). De Riserva del Fondatore kan gezien worden als het kroonjuweel van de kaasmakerij en wordt alleen van geselecteerde schapenmelk gemaakt. Hij rijpt vervolgens 8 tot 10 maanden in de buurt van het dorp , waar de oude ambachtelijke fabriek werd uitgebreid en gerestaureerd  tot de grot van Fiorini.

Dit is de laatste ” touch” uniek en niet reproduceerbaar , die de cirkel van het productieproces van deze Pecorino Fiorino sluit.

De smaak is heerlijk fris en fruitig.