Le Petit Doruvael

Deze Hollandse roodkorstkaas is met grote dosis nieuwsgierigheid, uitvindersgeest en vooral ambachtelijk vakmanschap gemaakt door  de familie Vlooswijk uit Montfoort . De naam is ontleend aan de Kaas- en Zuivelboerderij Doruvael en betekent: Door Ruilverkaveling Van Elders.

Veel experimenten in de kaasstobbe waren nodig om tot deze rood-bacterie-kaas te komen. Het heeft 9 jaar geduurd totdat ze het gewenste resultaat hadden bereikt. Het geheim van de kaasmaker wordt niet verklapt. Wat u wel mag weten is dat het uitgangspunt een eerste klasse melk is. De jonge kaas wordt als ze uit de vorm komt gewassen met pekelwater. Vervolgens zorgen speciale bacteriekweken, temperaturen en vochtigheidsgraden voor het gewenste productieproces. De kaas krijgt zijn hoge kwaliteit door de strenge hygiëne en de continue controle vanaf het melken tot en met de rijping van de kaas.

De smaak van deze smedige kaas is romig en licht pikant.