Rode kool-kruidnagelkaastaart

Ingrediënten voor 4 personen (1 voor quichevorm van 24 cm) :

1 quichevorm van 24 cm

350 gram gesneden rodekool
2 eetlepels water
2 eetlepels witte balsamico azijn
beetje gemalen kruidnagel en peper, zout
grote goudrenet in blokjes
halve prei in ringen
150 gram belegen nagelkaas in plakken
125 g jong belegen boerenkaas in plakken
beetje boter

1 pak bladerdeeg

of maak de deeg zelf:

125 g zelfrijzend bakmeel
100 g tarwebloem, patent
1 afgestreken theelepel zout (2 g)
40 g zachte boter
125 ml melk

Bloemsoorten en zout mengen in een kom. Met twee messen de boter erin kleinsnijden. Melk erdoor roeren met een mes, snel een soepel deeg kneden. Op bebloemd werkvlak uitrollen tot een cirkel van 32 cm. Vorm ermee bekleden.

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 200 graden C.

Doe de rode kool met water, azijn en kruiden in een schaal en laat het geheel 5 minuten garen op het hoogste vermogen in de magnetron. Meng het geheel met de blokjes appel en laat het afkoelen totdat het lauw is.

Bedek de ovenschaal  met het deeg.  Vul deze nu met de rodekool en spreid de  ringen prei erover.  Leg vervolgens de plakken kaas hierover heen en kruimel er wat boter overheen.
Bak de taart 30-35 minuten in de  voorverwarmde oven.

 

Bronvermelding: Trouw- recepten- Janny de Moor (iets aangepast)