Risotto al funghi met Taleggio

Taleggio is een heerlijke zachte gewassen korst kaas. Hij rijpt in grotten rond het Comomeer, waar het perfecte vochtige rijpingsklimaat heerst, en waar de kaas zijn oranje huidje ontwikkelt. Tegelijk wordt het zuivel zacht en geurig. Taleggio ruikt naar gemaaid berggras, paddenstoelen. Daarom een geweldige combinatie met paddenstoelen.

Voor 4 personen

Ingrediënten

150 gram Taleggio

2 el extra vergine olijfolie

1 kleine ui

2 tenen knoflook

300 gram Risotto al Funghi (bij ons te koop)

1,5 liter hete kippen– of groentebouillon

250 gram kastanje champignons

125 ml witte wijn

100 gram rucola

125 gram taleggio

verse zwarte peper

 

Snipper het uitje en de knoflook fijn.

 

Doe de olie in een pan met een dikke bodem en fruit het uitje en de paddenstoelen tot het glazig is. Voeg daarna de knoflook toe en fruit even mee.

 

Voeg de rijst en blijf een minuut roeren. Schenk de wijn erbij en blijf roeren tot deze geheel geabsorbeerd is.

 

Voeg nu steeds een soeplepel bouillon toe en roer er een keer doorheen. Zodra het vocht bijna verdampt is, voeg je steeds een beetje bouillon toe en roer je er af en toe doorheen om te voorkomen dat de risotto aan de pan blijft plakken.

 

Was ondertussen de rucola. Verwijder eventuele harde steeltjes en snijd het blad fijn.

 

Zodra de rijst al dente is (in totaal na ongeveer 20 minuten, maar dit kan ook langer zijn!) kun je de risotto van het vuur afhalen. Snijd de kaas zonder de korst in blokjes en meng samen met de rucola door de risotto. Dek de pan af met de deksel en laat drie minuten staan. Serveer de risotto in voorverwarmde diepe borden met wat vers gemalen zwarte peper. Je kunt er eventueel aan tafel nog een beetje Parmigiano Reggiano overheen raspen..