Portobello met Taleggio

Ingredienten voor 4 personen (voorgerecht) :
5 portobello’s
olijfolie
100 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt
2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 lenteui, fijngesneden
100 gram Taleggio, in plakjes gesneden
zout en peper

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de knoflook etc en 1 portobello in kleine stukjes en bak in een beetje olijfolie op zacht vuur in  5 – 10 minuten onder af en toe omscheppen gaar, de groente moet zacht zijn, maar niet bruin.  Laat afkoelen en meng dan de geraspte Parmezaan erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Leg de portobello’s met de bolle kant op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi ze met wat zout en peper. Bak ze 15 minuten in de oven, tot ze zacht beginnen te worden.

Haal de portobello’s uit de oven en vul ze met het mengsel. Verdeel er de plakjes taleggio over en zet ze nog 10 minuten in de oven tot de portobello’s warm zijn en de kaas gesmolten is.