Gevulde Lumaconi met Spinazie en Ricotta
Lumaconi is een pasta in de vorm van grote schelpen. In dit recept worden de schelpen gevuld met een romige mix van lente-uitjes, spinazie en kaas, overgoten met een saus van zongedroogde tomaten en pompoen puree.
Ingrediënten voor 4 personen:
300 gram Lumaconi pasta (half gaar)
Voor de vulling:
2 stengels fijngesneden lente-uitjes
2 theelepels olijfolie
een handje geroosterde pijnboompitten
400 gram spinazie
beetje zout en peper
1/2 theelepel geraspte nootmuskaat
250 gram ricotta
1/2 een teentje knoflook
150 gram Parmigiano Reggiano
1/2 kopje broodkruimels
Paar blaadjes peterselie (liefst platte peterselie)
Saus:
20 half gedroogde zontomaatjes in de olie
1-2 uien
1 kopje pompoenpuree
1 pakje pana di cucina
2 tl Parmigiano Reggiano
handje geroosterde pijnboompitten
beetje zout en peper
1/2 liter groentebouillon
1 tl citroenschil
Bereiden:
Kook de pasta half gaar en laat het afkoelen met koud water en besprenkel met wat olijfolie.
Voor de vulling:
Hak de lente-uitjes.Blancheer de spinazie.Bak de lente-uitjes en pijnboompitten in de hete pan met olijfolie. Voeg de geblancheerde spinazie, zout, peper en geraspte nootmuskaat toe.
Doe de ricotta, knoflook en Parmezaanse kaas in een blender met de broodkruim en voeg de spinazie uit de pan toe zodat het een mooie stevige vulling wordt.
Vul een spuitzak met het mengsel of schenk het direct uit de blender en vul de pasta en zet het in een ovenschaal.
Voor de saus:
Mix de zongedroogde tomaten in een blender en gooi dit in de pan. Voeg de pompoen puree, de pana cucina, bouillon Parmezaanse kaas en pijnboompitten toe en roer het geheel door totdat het een saus wordt.
Voeg aan het eind nog een beetje zout en peper, peterselie en citroenschil toe.
Giet dit over de pasta in de ovenschaal en bak het geheel 15 minuten op 180 graden.
Eet smakelijk!