Remeker kaas is de beste van Nederland!

De Remeker kaas won in 2013 al de prijs van“Beste Belegen Kaas van Nederland”

Nu heeft een smaakpanel bestaande uit negen foodbloggers onlangs een nieuwe test gedaan waarbij dertien verschillende jong belegen kazen blind werden gekeurd. De verschillen waren groot, zeer groot.

De winnaar van de dag was de Remeker pril te zijn!

Remeker kaas is bijzonder omdat het hele verhaal klopt van Jersey koe tot in de mond van de consument. Over alles is na gedacht en hebben Jan Dirk en Irene hun (soms eigenwijze) keuzes in gemaakt. Zij zijn uniek als boeren die geheel antibioticavrij werken op hun boerderij genaamd de Groote Voort.

Ook mag hun kudde de hoorns houden. Door een nieuwe, ruime stal met een groot afgerond gedeelte te bouwen, hebben de koeien ruimte en worden ze niet in de hoek gedreven. Ook uniek in Nederland.

Ook op het gebied van kaasmaken innoveren Jan Dirk en Irene. Zij beschermen hun nieuwste kazen niet meer met een plastic coating als korst, maar smeren ze in met Ghee (geklaarde boter).Met deze korst blijven de kazen ook prima houdbaar en is de korst zelfs eetbaar. Binnenkort wordt hun nieuwe geheel natuurlijke rijpingsruimte geopend.

De Groote Voort heeft met hun geheel eigen bedrijfsfilosofie aangetoond een uniek product te bieden van uitstekende smaak en kwaliteit. En wij zijn trots deze kaas te mogen verkopen!