Terrine van Fourme d’Ambert en Elitemix

Ingrediënten:

200 g Fourme d’Ambert

300 g roomkaas

200 g camembert

150g elitemix , grof gehakt

50 g ontpitte dadels, fijngesneden

1 dl jonge jenever

Bakblik of glazen schaal van 1 liter inhoud

 

Bereiding:

1. Laat de rozijnen en de dadels 3 uur wellen in de jonge jenever. Snijd zo nodig de korst van de verschillende kazen. Bekleed een langwerpige glazen schaal of bakblik met plasticfolie en laat zoveel mogelijk over de randen van de vorm of het blik hangen.

2. Snijd de Camembert in (niet te dunne) plakjes en verdeel over de bodem. Smeer hier overheen een derde van de roomkaas. Verdeel hierover de fijngehakte noten en druk iets aan. Maak vervolgens een laag met de Fourme d’Ambert en leg daarbovenop de in de jenever gewelde rozijnen en dadels. Maak hierop een laag met de roomkaas en druk iets aan. Dek af met het overhangende plasticfolie en laat in de koelkast gedurende 3 tot 4 uur opstijven.

3. Snijd in plakjes en serveer met geroosterd rozijnenbrood en een glaasje witte port.