Herve Exquis Pikant met gedroogde vruchten

Ingrediënten:

1 Herve kaas

4 gedroogde abrikozen

4 gedroogde pruimen, ontpit

25 gram gepelde walnoten gehalveerd en geroosterd

25 gram blanke hazelnoten grof gehakt en geroosterd

1 peer, geschild en in kleine blokjes

1 citroen

1 eetlepel balsamicoazijn

3 eetlepels ahornsiroop

Bereiding:

Besprenkel de peer met citroensap.

Breng een bodempje water aan de kook, voeg de gedroogde abrikozen en pruimen toe, draai het vuur uit en laat ze 15 minuten wellen. Laat het geheel afkoelen en snijd ze in stukjes.

Roer de balsamicoazijn en ahornsiroop door elkaar.

Meng de walnoten, hazelnoten, pruimen en abrikozen met elkaar.

Snijd de Herve overlangs doormidden en beleg de onderste helft met de blokjes peer. Schep er de helft van de siroop overheen. Leg er de bovenkant op en verdeel het noten-vruchtenmengsel er overheen. Besprenkel met wat siroop en geef de rest van de siroop erbij.

Serveer met notenbrood.