Marokkaanse kaasfondue

 

Ingredienten voor 2 personen:

200 gram gemalen Brandrood

200 gram gemalen Boeren gatenkaas

1 teentje knoflook

1 bio sinaasappel

1 rode ui

75 gram blanke amandelen

0,2  liter melk

2-3 el maïzena

snufje kaneel

beetje zwarte peper

2 el grof gesneden verse koriander

Boen de sinaasappel schoon, rasp het oranje deel van de schil dun af en pers daarna de sinaasappel uit. Snipper de ui. Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. De knoflook halveren en de caquelon (=kaasfonduepan) ermee inwrijven.

Voeg de melk en het sinaasappelrasp toe en breng op een matig vuur tegen de kook aan. Vuur zacht zetten en onder voortdurend roeren de kaas geleidelijk toevoegen tot het volledig gesmolten is. Het kaasmengsel niet laten koken!

In een kopje de maïzena met het sinaasappelsap tot een glad papje roeren. Als de kaas volledig gesmolten is het maïzenapapje aan de kaasfondue toevoegen en goed blijven roeren tot het dik en romig is.

Voeg de ui, kaneel en peper erdoor en strooi de amandelen en koriander erover.

Eet smakelijk

وجبة شهية.