Kaassoep met Tete de Moine

Ingrediënten voor 4 personen:

400 gram geraspte Tete de Moine

1 teen knoflook

1/2 ui gesnipperd

1 teen knoflook

15 gram isigny boter demi sel

4 eetlepels crème fraiche

½ liter   groentebouillon

200 ml witte droge wijn (tip: Sinols Blanc!)

15 gram bloem

beetje gehakte platte peterselie en zwarte peper

 

Bak de ui en knoflook in olijfolie. Voeg de boter toe en laat deze smelten.

Voeg de bloem toe, bak het kort en schenk vervolgens al roerend de bouillon erbij tot er een gladde saus ontstaat. Voeg de Tete de Moine kaas en de wijn toe en laat de soep even borrelen. Zorg dat de kaas goed smelt en niet naar de bodem zakt, dus blijf roeren. Voeg vervolgens de crème fraiche toe. Maak de soep af met de peterselie en maal er wat peper over.

 

EET SMAKELIJK!!