Kaasfondue

 

 

Ingredienten:

voor 2  personen

  • 400 gr gemalen kaas
  • 2 dl  droge witte wijn
  • 1 tl maizena
  • Borrelglaasje Kirsch
  • 1 teentje knoflook
  • stokbrood
  • fonduepan
  • rechaud

 

Bereidingswijze:

Wrijf de fonduepan in met knoflook en zet hem op een zacht vuur. Giet de wijn in de pan en voeg een handvol kaas toe. Doe de rest de kaas beetje bij beetje in de pan. Los de maizena op in het glaasje Kirsch en voeg het bij het mengsel. Blijf roeren tot het mengsel smeuïg wordt. Houd de pan warm op de rechaud.

Tips:

  •   Drink thee bij de fondue, dat helpt bij de vertering, tegen de dorst en is gewoon heel erg lekker!
  • Als het afkoelt en ontbindt, zet de fondue dan weer even op hoog vuur en blijf roeren tot hij weer mooie glad is.
  •  Doop een stukje brood in de Kirsch en dan in de fondue of gebruik wat Kirsch om het laatste restje fondue te flamberen.
  • Doop ook met geblancheerde broccoli, champignons, verse tomaatjes, komkommer en stukjes appel.