Hartige taart van tortilla’s met Vacherin Fribourgeois

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g geraspte Vacherin Fribourgeois

3 tomaten

2 rode uien

2 stengels bleekselderij

100 g wortel

2 el olijfolie

2 tl gedroogde oregano

1 teentje knoflook

4 bloemtortilla`s (doorsnede 25 cm)

125 ml creme fraiche

3 el fijngehakte koriander

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200°C. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak de

tomaten fijn. Maak de uien, bleekselderij en wortel schoon en hak deze (in de keukenmachine) fijn. Verhit de olie in

de koekenpan en bak hierin de fijngehakte groenten in 3 minuten beetgaar. Pers de knoflook erboven uit en schep

vervolgens de tomaten en oregano erdoor. Laat nog 3 minuten sudderen en verkruimel ondertussen de kaas.

Vet een springvorm (24 cm doorsnede) in en leg er een bloemtortilla in. Verdeel 1/3 van het groenten mengsel

erover. Strijk één eetlepel zure room erover en 1/3 koriander en 1/4 van de kaas. Leg hierop weer een tortilla.

Herhaal dit nog twee keer en leg de laatste tortilla erop. Strooi de rest van de kaas erover.

Bak de tortillataart in het midden van de oven op 200˚C  ongeveer 30 minuten tot de tortilla`s mooi bruin zijn.