Bitterballen met bouquet des Moines de Val Dieu

Ingrediënten:

500 gram Bouquet des Moines de Val Dieu

8 gram gelatineblaadjes

90 gram boter

130 gram boter

300 gram gevogeltebouillon

4 druppels Tabasco

6 eiwitten

300 gram cornflakes

Zonnebloemolie om te frituren

Week de gelatineblaadjes in koud water.

Smelt de boter in een pan en voeg in één keer de bloem erbij. Roer goed en laat 3 minuten garen.

Voeg de bouillon toe en breng onder goed roeren aan de kook. Haal de pan van het vuur. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze toe.

Laat iets afkoelen en voeg de kaas en wat druppels tabasco toe.

Meng goed en stort het kaasbeslag in een platte schaal die bekleed is met plasticfolie. Laar afgedekt afkoelen in de koelkast.

Maal de cornflakes grof.

Verdeel de kaasmassa in 40 gelijke delen.

Vorm de bitterballen, rol ze door de bloem, vervolgens door het eiwit en daarna twee door de gemalen cornflakes.

Frituur de ballen in olie van 180 graden.