A2 Kaas, yoghurt en boter bij ons te verkrijgen!

Begin jaren tachtig is een nieuw Zeelandse professor gestart met een onderzoek naar de oorzaak van koemelk gerelateerde klachten. Na DNA onderzoek kwam hij er achter dat koeien 3 verschillende combinaties van genen kunnen bezitten.

In Nederland drinken we vooral A1 melk. De gezondere tegenhanger van A1-melk is de A2-melk.

A2-melk is melk die vrij is van vrije radicalen en kwade moleculen. Inmiddels zijn er meer dan 100 wetenschappelijke studies gepubliceerd die een verband laten zien tussen de A1 melk en hart- en vaatziektes, aderverkalking, diabetes (type 2), koemelk intolerantie.

Bij de vertering van A1 melk komt er een bepaalde peptide vrij in het menselijk lichaam. Dit is een lichaamsvreemde stof, die bij 20% van de bevolking intolerantie geeft zoals buikpijn, jeuk of andere klachten.

De Brabanste kaasboer Carel van Acht heeft uit Frankrijk koeien gehaald die het A2A2 gen bezitten en laat deze in Den Dungese polder grazen. Wij verkopen zijn kaas en yoghurt. De Normandische koeienmelk geeft een fris romige smaak.

Pieter Kluyver (oud leraar Engels op school voor toerisme) bezocht de stagiairs op de Kanaaleilanden en kwam zo in aanraking met de heerlijke Guernsey boter, ook van a2 melk.  Ook deze boter verkopen wij.

Dus ben je koemelk intolerant, dan zouden deze producten de oplossing kunnen zijn. Kom gerust proeven.