Bargkass Fermier

De meest bekende kaas uit de Alsace is de Munster. Veel boeren die ook Munster maken, produceren ook de Bargkass. Barg betekent berg en kass: kaas.  Van oorsprong is men deze kaas gaan maken om  melk langer te kunnen bewaren. Het recept was meegenomen door Zwitsers die tijdens de 30 jarige oorlog in het gebied bivakkeerden.

De kaas heeft een natuurlijke korst met mijt. Hij rijpt 1 jaar en wordt elke week gekeerd en regelmatig geborsteld.

Het zuivel is heel compact en heeft een licht fruitige smaak. Hij smaakt uiteraard het best wanneer de koeien buiten lopen. In de korst wordt de productiedatum geperst.

De boer die onze Barkass maakt heeft de boerderij van zijn oom overgenomen op 23 jarige leeftijd. In het begin maakte hij alleen Munster. Omdat hij voor zijn Munster eigen rijpingsruimtes had gemaakt, is hij ook de Barkass gaan produceren.

De boerderij ligt op een exceptionele plek in de Vogezen op 900 meter hoogte en met een groene vallei.